Gezonde salade recept: Sriracha Lime Chicken Bowl

Nieuwe dingen voor een nieuw seizoen die aanbreekt. Voor het gezonde salade recept van deze maand is gekeken naar de foodtrends die momenteel erg veel naar voren komen. Waar zien we deze trend vooral? Instagram!

Instagram is een platform waar we elke dag nieuwe trends kunnen signaleren. Zo ook de trend van de bowls. Van prachtige opgevulde poke bowls, tot aan exotisch gezonde salade bowls.

Een andere trend die samen komt in het recept van deze maand zijn veel groentes en verassende smaaksensaties.

Een profiel die volledig up-to-date is met de foodtrends is ‘mealplans’. Mealplans is een kanaal die wekelijkse gezonde recepten aanbiedt met een twist. Verwacht niet dat je hier de klassieke Hollandse pot tegenkomt!

Het gezonde salade recept van deze maand is een exotische saladbowl: Sriracha Lime Chicken. Een perfect gerecht voor de frisse nazomerse weken waar warm en koud gecombineerd wordt. Door de ingrediënten is dit gezonde salade recept, goed vullend en een echte smaakmaker!

Wat heb je nodig?

Dit zijn de ingrediënten voor een Sriracha Lime Chicken Bowl voor 2 personen.

  • 2 biologische kippenborsten
  • 3 eetlepels sriracha (chilisaus)
  • 3 kleine limoenen
  • ¼ theelepel paprikapoeder
  • 250 gram sla
  • 8 plakjes ananas
  • 1 hand snacktomaten
  • ½ rode ui
  • 1 avocado
  • 80 ml olijfolie
  • 60 ml appelciderazijn
  • 2 theelepels honing
  • Peper
  • Zout

Hoe maak je het?

De bereidingswijze van de Sriracha Lime Chicken Bowl is makkelijk. Verwarm de grill. Breng de kipfilet ondertussen vast op smaak door middel van wat zout en peper. Meng in een grote kom de 3 eetlepels sriracha, 1 geperste limoen en ¼ theelepel paprikapoeder voor de marinade. Leg de kipfilet in de marinade en laat dit minstens 20 minuten intrekken in de koelkast. Hoe langer dit intrekt hoe lekkerder!

Na het intrekken, grill de kip in de pan op hoog vuur. Bak ondertussen de ananas 3-4 minuten aan elke kant.

Terwijl de kip en de ananas wordt gebakken, bereid de basis van de salade voor. Snijd de avocado in blokjes, tomaatjes door het middel en snipper de rode ui. Doe de salade in het bord en voeg de gesneden avocado, tomaatjes en ui toe.

Maak daarna een dressing van olijfolie, appelciderazijn en honing. Voeg zo nodig wat zout toe.

Als de kip volledig gaar is en de ananas mooi goudbruin is gebakken, kan het op de salade. Voeg tenslotte de dressing toe en jouw saladbowl is klaar!!

Deel een foto van jouw versie van de Sriracha Lime Chicken Bowl en tag wo-man.nl of Mealplans!

Bekijk ook onze andere recepten óf de instagrampagina van Mealsplan, voor variatie in jouw wekelijkse recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *