Kerstversiering trends 2018: tips voor jouw interieur

De decembermaand gaat bijna van start. Uit onderzoek blijkt dat mensen gelukkig zijn als de kerstversiering eerder in huis wordt gehaald. Oftewel het is de hoogste tijd! WO-MAN geeft je daarom een aantal tips om jouw interieur nu al op te fleuren met kerstversiering.

Kerstboom

De kerstboom is eigenlijk de meest klassieke kerstversiering die al jaren over de hele wereld bij mensen in huis wordt opgezet. Of het nou een echte naaldboom is, of een mooie kunstboom van het lokale tuincentrum, met de kerstboom in huis is het altijd gezellig. Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van decoratie in de boom. Dit jaar zijn er verschillende kleuren die helemaal volgens trend zijn. De kleuren die we dit jaar het meest gaan zien in de kerstversiering zijn groen, blauw, grijs en roze! Daarnaast is de klassieke boom ook weer terug van weggeweest. Combineer in de boom groen met roodtinten. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van de klassieke ornamenten zoals de welbekende notenkraker.

De trend voor kerstversiering 2018

Openhaard decoratie

Ben jij niet zo van een kerstboom in huis nemen? Maar toevallig wel een openbaar in huis? Decoreer dan je openhaard met verschillende soorten kerstversiering. Decoratie die hier geschikt voor is, is een guirlande. Een guirlande is kerstslinger die bevestigd wordt aan een meubel, zoals de openhaard. Combineer deze vorm van kerstversiering met bijvoorbeeld kerstlampjes, kerststokken, de zogenoemde stockings, of kerstballen. Door het samenstellen van deze verschillende soorten kerstversiering, creëer je een unieke guirlande die tevens meerdere jaren bruikbaar is.

De trend voor kerstversiering 2018

Tafelversiering

Het kerstdiner, ieder jaar weer een belangrijk evenement tijdens de feestdagen. Als je tijdens kerst je gasten ontvangt voor een heerlijk diner, kan een prachtige kersttafel natuurlijk niet ontbreken. Tegenwoordig zijn er diverse soorten kerstversiering te koop om jouw kersttafel mee aan te kleden. Begin het versieren van je kersttafel met een loper over je tafelkleed. De loper geeft een mooie basis om symmetrie op te bouwen. De kerstlopers zijn er in diverse kleuren en maten. Tip: kies een loper die past bij de kleuren van de overige kerstversiering in jouw huis! Ook werken kerstlampjes en kaarsen goed bij het aankleden van de kersttafel. Combineer de lampjes met ornamenten van kerstballen om de tafel aan te kleden. Maak je de kersttafel compleet door de juiste servetten te kiezen die passen bij zowel jouw tafelversiering als het gekozen servies. Vaak zijn servetten rond de feestdagen te verkrijgen in feestelijke prints!

De trend voor kerstversiering 2018

Naar welke kerstversiering gaat jouw voorkeur uit? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *